Het Drentse dorp Oranje ANP

In het Drentse dorpje Oranje worden de komende drie jaar maximaal zevenhonderd vluchtelingen opgevangen. De gemeente Midden-Drenthe, waar Oranje onder valt, en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hebben dat afgesproken.

In eerste instantie wilde het COA 1400 asielzoekers huisvesten in een vakantiepark bij het dorp, maar dat stuitte op veel verzet. In Oranje wonen slechts 140 mensen. Op dit moment worden 400 vluchtelingen opgevangen.

Rust teruggekeerd

De inwoners en gemeenteraad zijn tevreden met de maximaal zevenhonderd vluchtelingen die worden opgevangen. Volgens de gemeente Midden-Drenthe is de rust weer teruggekeerd in het dorp.

Vorig jaar september maakte het COA bekend dat het Drentse dorpje maximaal 1400 asielzoekers moest opvangen. Het zouden voornamelijk vluchtelingen uit Syrië zijn.

De gemeenteraad besloot kort erna dat er niet meer vluchtelingen zouden worden toegelaten dan de 500 die destijds al in een vakantiepark in Oranje waren ondergebracht. Inwoners waren tegen de komst van 1400 vluchtelingen.

STER reclame