Mauricio Isla wordt na zijn treffer omhelst door zijn ploeggenoten
NOS Voetbal

Chili stuurt Uruguay naar huis in Copa América

Chili is als eerste doorgedrongen tot de halve finales van de Copa América, de Zuid-Amerikaanse equivalent van het EK. In de kwartfinales werd met 1-0 afgerekend met titelverdediger Uruguay, dat de wedstrijd met negen man eindigde.

Mauricio Isla was in de 81ste minuut de matchwinner. De Uruguayaanse doelman Fernando Muslera tikte de bal voor de voeten van Jorge Valdivia. Die zag Isla vrij staan en zijn schot verdween in het doel.

"Dit is de belangrijkste treffer uit mijn carrière", zei Isla na afloop met een grote glimlach op zijn gezicht. "Omdat het hier in Chili is, met het nationale team. Eigenlijk vanwege alles."

Ook aanvoerder Claudio Bravo kon zijn geluk niet op. "We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen", zei de keeper van Chili. "We hadden echter het geduld om Uruguay op de knieën te krijgen."

Copa América 2015: Chili-Uruguay

Cavani speelt en krijgt rood

Vooraf was niet zeker of Uruguay kon beschikken over Edinson Cavani. Zijn vader was gearresteerd na betrokken te zijn geweest bij een dodelijk ongeval met een motorrijder.

Cavani speelde echter 'gewoon', maar kon alleen opvallen door de twee gele kaarten die hij kreeg. De eerste voor klagen bij de scheidsrechter, de tweede voor een slaande beweging.

Jorge Fucile was de tweede Uruguayaan die twee keer geel kreeg. Tegen die beslissing werd zo hevig geprotesteerd dat het duel vijf minuten stil kwam te liggen. Bovendien werd Oscar Tabárez, bondscoach van Uruguay, weggestuurd.

Bolivia of Peru in halve finales

Chili komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen Bolivia en Peru dat op donderdag wordt gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl