NOS Wielrennen

Marianne Vos slaat ook NK wielrennen over

Pro Shots

Marianne Vos doet komende week niet mee aan de NK wielrennen. De Brabantse laat zowel de tijdrit als de wegwedstrijd aan zich voorbijgaan. Vos kampt het hele seizoen al met verschillende blessures en is nog niet fit genoeg om komende week aan de start in Emmen te verschijnen. Ook liet ze de Europese Spelen al schieten. 

"Het blijft lastig om te zeggen wanneer Marianne weer competitief zal zijn." Dat zegt Eric van den Boom, manager van de ploeg van Vos tegen Omroep Brabant. "Marianne zit alweer op de fiets, maar de intensiteit van de trainingen moeten we nog opvoeren. Dan kunnen we pas een plan uittekenen voor haar terugkeer."

Mountainbike

Vos wilde zich dit jaar vooral richten op het mountainbiken. Maar een gebroken rib gooide roet in het eten. In de winter had ze lange tijd last van een hamstringblessure. 

Altijd podium

Sinds 2006 stond Vos onafgebroken aan de start van het NK. Ze beklom na afloop altijd het podium. Vier keer mocht ze de rood-wit-blauwe trui aantrekken. Vier keer werd ze tweede en één keer eindigde ze als derde. 

STER reclame