NOS Wielrennen

Kelderman en Gesink bepalen zelf wie de kopman wordt

Robert Gesink mag samen met Wilco Kelderman gaan uitmaken op wie Lotto-Jumbo zijn strategie zal gaan richten in de Tour de France. Beide renners mogen in de eerste anderhalve week voor het klassement gaan, waarbij de tiende etappe een keerpunt zal zijn.

Ploegleider Nico Verhoeven verwacht dat daarna één man wordt aangewezen. "Gesink en Kelderman zijn de mannen die het meest beschermd gaan worden. Na de eerste rustdag is de eerste bergrit. Daarna heb je een klassement en weet je welke renner je echt moet beschermen."

Gesink, die vorig jaar geen Tour reed vanwege hartproblemen, kijkt reikhalzend uit naar de Ronde van Frankrijk. "Zeker. Het gaat best goed, Zwitserland heb ik goed afgesloten. Dat was een hele zware ronde en daar ga je normaal gesproken weer een stapje door zetten. En een Tour-start in eigen land, als je als Nederlander daar geen zin in hebt, dan zit je in de verkeerde business."

'Toptien is realistisch'

Het doel voor Gesink tijdens de 102de editie van de Tour zal de toptien van het algemeen klassement zijn. "Dat is realistisch. In het verleden heb ik dat laten zien. En ik voel me goed. Natuurlijk moet je de eerste dagen goed doorkomen en het kan best zijn dat je dan je doelstellingen bij moet stellen. Maar in eerste instantie is dat een hele duidelijke doelstelling en daar moeten we gewoon voor gaan."

"We hebben dit jaar, in de breedte, een hele goede ploeg voor de Tour met meerdere jongens die kansen hebben. Dat is alleen maar goed, zeker kijkend naar de eerste gevaarlijke dagen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl