NOS Nieuws

Huizenprijzen stijgen met 2,6 procent

De huizenprijzen zijn in de maand mei - in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar - gestegen met 2,6 procent. De prijzen zijn nu al meer dan een jaar onafgebroken hoger ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Sinds de zomer van 2013 is sprake van een licht stijgende trend, blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de prijzen een dieptepunt. Sindsdien zijn ze met gemiddeld 4,6 procent gestegen. Ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, is het niveau bijna 18 procent lager.

Meer verkoop

Ook het aantal verkochte woningen zit flink in de lift. Het Kadaster bracht donderdag al naar buiten dat in de maand mei 12.827 verkochte woningen zijn geregistreerd; 7 procent meer dan in mei 2014.

In de eerste vijf maanden van 2015 zijn er 60.102 woningen verkocht, ofwel ruim 16 procent meer dan een jaar eerder.

Deze cijfers onderstrepen volgens het CBS het herstel van de woningmarkt. En dat is goed voor de economie, want ook meubelverkopers en andere interieurwinkels profiteren volop. Handelaren in woninginrichting beleefden in de eerste drie maanden van 2015 al het beste kwartaal sinds 2008.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl