Geert Wilders in de PVV- uitzending in zendtijd voor politieke partijen
NOS Nieuws

PVV-filmpje Mohammed-cartoons niet uitgezonden op tv

Het filmpje met Mohammed-cartoons dat PVV-leider Wilders had aangekondigd voor de Zendtijd voor Politieke Partijen op NPO 2, is daar niet uitgezonden. In plaats daarvan was een oude PVV-boodschap te zien. Het filmpje met de cartoons is wel op YouTube geplaatst.

PVV-leider Wilders reageerde direct furieus. Op Twitter beschuldigde hij de NOS van sabotage. De NOS is echter niet verantwoordelijk voor de Zendtijd voor Politieke Partijen. Hoofdredacteur Gelauff zegt op Twitter tegen Wilders dat de NOS nieuws, sport en evenementen doet.

Wilders twitterde verder dat hij bevestiging voor de uitzending had. "Zet filmpje nu op YouTube en volgende keer op tv al moet ik zelf naar Hilversum."

De PVV-leider meldde even later dat hij NPO-baas Hagoort heeft gesproken en dat er sprake is van een misverstand. "Filmpje wordt zeker aanstaande woensdag 24 juni om 17.55 uur alsnog uitgezonden."

"Dit is ongelooflijk! We hebben ons filmpje op tijd ingediend", voegde hij daar nog aan toe. Tegenover de NOS noemt hij de gang van zaken "heel toevallig allemaal". Hij wil een onderzoek van Hagoort afwachten. Als hij dan nog twijfels heeft, zal hij Kamervragen stellen.

Het is nog onduidelijk waarom het filmpje niet op NPO 2 te zien was.

Algemeen NOS-directeur De Jong schrijft op Twitter: "Een excuus richting NOS zou niet misstaan toch?"

Wilders wilde de Mohammed-cartoons aanvankelijk in de Tweede Kamer tonen, maar kreeg daar geen toestemming voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl