Jerich Parzival en Andrea Pirlo
NOS Sport

Parzival is net als Pirlo

Andrea Pirlo en Parzival, een topvoetballer en een toppaard. Een ongewone vergelijking van NOS-commentator Laurens van Lieren: "Een routinier die heel goed weet wat hij moet doen en waar je ongelooflijk veel respect voor moet hebben, maar waarvan je ook weet dat het einde van de carrière nadert."

Waar Pirlo op zijn 36ste op zijn retour is, is ook Parzival met zijn achttien jaar voor een dressuurpaard op leeftijd. Hij kwam gisteren na een halfjaar rust in actie bij het CHIO in Rotterdam, maar raakte gespannen van het massaal toegestroomde publiek.

"Het paard is over zijn hoogtepunt heen, maar het kan nog steeds een waardevolle combinatie zijn", aldus Van Lieren. "Pirlo speelt op zijn 36ste ook nog een finale van de Champions League."

Pirlo en Parzival, een vergelijking

Werk aan de winkel

Op het CHIO doen Cornelissen en Parzival niet mee aan de hoofdwedstrijd, het blijft bij de B-proef op vrijdag. Volgens Wim Ernes, bondscoach van de dressuurploeg, is er werk aan de winkel voor de combinatie.

In 2012 pakte Adelinde Cornelissen met Parzival nog een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Londen, maar daarna werd het minder. Komt het goed voor Rio 2016?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl