Belgisch bier
NOS Nieuws

Belgen drinken historisch weinig bier

Belgen hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar historisch weinig bier gedronken. Het is de sterkste daling van de bierconsumptie in de afgelopen vijftien jaar, zegt de voorzitter van de Belgische Brouwers.

In België werd in het begin van dit jaar 5 procent minder gedronken dan vorig jaar. De verkoop van bier daalde er tussen 1995 en 2014 met 23 procent.

De voorzitter van het overkoepelende orgaan voor bierbrouwers in België, Jean-Louis van de Perre, wijt de terugval aan de economische crisis. "Ook de horecasector blijft het moeilijk hebben", zegt hij. "Belgen gaan minder op café dan vroeger."

Volgens Van de Perre hebben de huidige gezondheidstrends ook een negatief effect op de bierconsumptie in België. "Maar een matig bierverbruik past best in een gezonde levensstijl. Bier zit de Belg bovendien als het ware in de genen."

Populair in het buitenland

In het buitenland is er juist meer vraag naar Belgische bieren. Met name de export naar landen buiten de Europese Unie is sterk toegenomen. China is dit jaar voor het eerst Japan gepasseerd als grootste buitenlandse afnemer.

Van de Perre vindt dat bier in België zelf ook weer populair moet worden. Hij wil dat bereiken door een aantal reclamecampagnes te lanceren. "We moeten de Belg weer zin doen krijgen in bier van eigen bodem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl