Negen doden bij aanslag in Amerikaanse kerk

EPA

Bij een aanslag in een kerk in de Amerikaanse stad Charleston in South Carolina zijn negen mensen doodgeschoten, drie mannen en zes vrouwen. Onder de doden zou ook de voorganger zijn. 

De dader, een blanke man van rond de 20, zou volgens de politie al een uur in de kerk zijn geweest voor hij het vuur opende. Het is nog niet duidelijk of hij gericht op iemand schoot. De dader is gevlucht in een auto en is nog niet gepakt.

In de kerk komen vooral gelovigen van een Afro-Amerikaanse gemeenschap. Het gebouw is een van de oudste kerken van de stad.

Charleston P.D.
@CharlestonPD
Help police find the suspect in the shooting @ 110 Calhoun St
3 jaar geleden

Gerichte daad

De politiechef spreekt van een gerichte daad tegen de zwarte gemeenschap. "Het is onbegrijpelijk dat iemand een kerk binnenloopt tijdens een gebedsdienst en mensen van het leven berooft."

Onder de doden zou ook de 41-jarige voorganger van de kerk Clementa Carlos Pinckney zijn. Hij was ook aanwezig bij een wake voor Walter Scott, de man die eerder dit jaar door een agent werd doorgeschoten. Pickney is voor de Democratische Partij lid van de Senaat in South Carolina. 

1/6De politie heeft de omgeving afgezet EPA
2/6De politie zoekt nog naar de dader ANP
3/6Mensen bidden bij de kerk in Charleston EPA
4/6Een agent spreekt met een nabestaande van een van de slachtoffers EPA
5/6Bij de kerk verzamelen zich kerkgangers EPA

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

6/6'Blanke man van ongeveer 21 jaar'

Bommelding

Er was ook een bommelding, de omgeving werd ontruimd. Een paar uur later mochten bewoners weer naar huis; er waren geen explosieven gevonden.

Burgemeester Joe Riley spreekt van een ongekende en hartverscheurende tragedie. "Een kwaad en haatdragend persoon heeft mensen gedood die bij elkaar waren om te bidden."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het is de meest laffe daad die je kunt bedenken'

STER Reclame