NOS Nieuws

Korpschef schrikt van enquête Nationale Politie

'Het gaat minder voortvarend dan ik 4 jaar geleden dacht'

Korpschef Gerard Bouman is geschrokken van de uitkomsten van een enquête van de Nederlandse Politiebond over de Nationale Politie. Dat zei hij in Nieuwsuur.

Volgens de uitkomsten van het onderzoek vindt driekwart van de politiemensen dat de dienstverlening aan de burger is verslechterd. Meer dan de helft van de agenten denkt dat de criminaliteit zal toenemen. De politiemensen wijten dit aan de reorganisatie bij de politie.

De korpschef van de Nationale Politie gaat ervan uit dat de problemen van tijdelijke aard zijn. "Het gaat minder voortvarend dan ik had verwacht. Tegelijkertijd zijn we pas halverwege. We zitten op het moeilijkste moment in een reorganisatie. Dat veroorzaakt heel veel onzekerheid over waar mensen terecht zullen komen, op welk bureau, op welke plek. Dat begrijp ik heel erg goed."

Niet onderschat

Bouman vindt niet dat hij de problemen die gepaard gaan met de invoering van de Nationale Politie heeft onderschat. "Wat we onderschat hebben is de snelheid waarmee we dingen zouden kunnen organiseren. Er is meer tijd nodig."

Hoe lang het gaat duren voordat de Nationale Politie goed op de rails staat, durft de korpschef niet te zeggen. "We zitten nu halverwege een traject dat vijf jaar loopt. Ik denk dat we daarna echt vergevorderd zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl