NOS Nieuws

PVV en SP protesteren tegen 'achterkamertjesoverleg'

PVV-leider Wilders en SP-leider Roemer protesteren tegen het besloten belastingoverleg

PVV-leider Wilders en SP-leider Roemer maken allebei bezwaar tegen het belastingoverleg dat vanavond plaatsvindt op het ministerie van Financiën.

"Er is veel onrust in het land over de verhoging van de btw", zegt Wilders. "MKB Nederland spreekt zelfs van een dolksteek in de rug van ondernemers. En vanavond gaan veel zogenaamde oppositiepartijen daar stiekem in een achterkamertje met het kabinet over praten."

Roemer: "Het is van de zotte dat we in de krant kunnen lezen wat het plan behelst, en dat er dan op het ministerie met partijen over wordt gesproken nadat ze van een buffet genoten hebben."

Maaltijd

Premier Rutte, vice-premier Asscher, staatssecretaris Wiebes en de fractievoorzitters Zijlstra en Samsom ontvangen vanaf 18.30 uur de fractievoorzitters van een deel van de oppositie. Eerst krijgen zij een maaltijd aangeboden, om 19.00 uur begint het overleg.

Kamerlid Krol van 50Plus gaat wel praten, maar benadrukt dat hij niet zal mee-eten. Ook ChristenUnie-leider Slob heeft gezegd dat hij niet voor het buffet komt. Verder komen Pechtold van D66, Van der Staaij van de SGP, Klaver van GroenLinks en Buma van het CDA.

Boodschappen

Staatssecretaris Wiebes wilde vandaag niet ingaan op alle onrust in verschillende bedrijfstakken over het opheffen van het lage btw-tarief van 6% behalve voor boodschappen. "Er is vooraf met allerlei partijen gesproken over hoe zij de belastinghervorming zien. Die gesprekken zet ik vanavond voort."

Volgens Wiebes is er geen sprake van dat Nederlanders per saldo meer belasting gaan betalen. "Het moet leiden tot een lastenverlichting, dat mensen dus minder belasting gaan betalen. En dat er meer banen bijkomen."

Wiebes: belastingherziening leidt tot lastenverlichting

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl