NOS Nieuws

Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Zilveren Anjers uitgereikt

Prinses Beatrix heeft in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Zilveren Anjers uitgereikt. De onderscheiding ging naar drie mensen die zich vrijwillig hebben ingezet voor cultuur en natuur in Nederland.

De vrijwilligers die dit jaar de Zilveren Anjer hebben gekregen zijn Herman Lubberding, Hib Anninga en Millicent Smeets. Lubberding is al meer dan vijftig jaar actief als archeoloog in Deventer. Hij was betrokken bij meer dan zeventig opgravingen.

Beeldenpark

Anninga is de grondlegger van een beeldenpark in Zwolle. In het park worden jaarlijks exposities gehouden. Volgens de jury heeft het park zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een invloedrijke en toegankelijk plek van hedendaagse beeldhouwkunst.

Millicent Smeets zet zich al jaren in voor kunst en cultuur op Curaçao. Ze organiseert onder meer concerten en zit in het bestuur van verschillende organisaties die zich bezighouden met het behoud van cultureel erfgoed.

Jubileumboek

Vanwege het 75-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds overhandigde prinses Beatrix het jubileumboek Een mecenas van belang aan koning Willem Alexander. Hierin wordt de geschiedenis van het fonds beschreven.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks uitgereikt. Tot 2004 deed prins Bernhard dat, na zijn dood nam prinses Beatrix deze taak over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl