Peter Hellenbrand
NOS Sport

Dinsdag in Bakoe: Hellenbrand heeft finale in vizier

Op de vierde dag van de Europese Spelen richten we ons op Peter Hellenbrand. De nummer vijf van de Olympische Spelen van Londen komt dinsdag in Bakoe in actie op het onderdeel luchtgeweer.

Hoe bevalt het in Bakoe? Hellenbrand is onder de indruk van de omstandigheden. "Het is hier heel mooi opgezet. Het is bijna een kopie van Londen. Zo groots had ik het niet verwacht. Ik ben positief verrast.”

Schiettechnisch sterk

De schutter is al bijna een week in de Azerbeidzjaanse hoofdstad en had die tijd ook wel nodig om te acclimatiseren. "Hoewel het tijdsverschil slechts drie uur is, zit je wel in een ander ritme. Ik sta hier om half zeven ’s ochtends op, dus dat is midden in de nacht in Nederland. Dat merk ik wel."

Het niveau bij het schieten belooft in ieder geval hoog te worden, denkt Hellenbrand. "Europa is namelijk een schiettechnisch sterk continent. Er doen een aantal olympisch kampioenen mee, eigenlijk is iedereen er wel. Dus het is gewoon een heel zwaar toernooi.”

Kans om te winnen

Ziet de 29-jarige Limburger desondanks kansen voor zichzelf? "Ik zit er dichtbij. Ik moet tactisch nog wat bijschaven, maar het vertrouwen zit goed. Op de EK werd ik zevende en op de World Cups heb ik twee keer op één punt de finale gemist. Ik zit er net tegenaan.”

"Een finaleplek in Bakoe zou mooi zijn, want dan zit ik bij de wereldtop. Maar omdat het niveau zo hoog is, is een voorspelling bijna niet te doen. De nummers 1 tot en met 25 hebben in principe kans om te winnen.”

Gebeurt er verder nog iets?

De tafeltennissters Li Jie en Li Jiao, die maandag nog zilver wonnen in de landenwedstrijd, beginnen aan het enkelspeltoernooi. Extra interessant: voor de winnares van dat toernooi ligt een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro klaar.

Verder komen de beachvolleybalkoppels Sophie van Gestel/Jantine van der Vlist en Jolien Sinnema/Rimke Braakman voor het eerst in actie. Zij doen later deze maand ook mee aan de WK in Nederland.

Peter Hellenbrand over zijn perfecte schot

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl