ANP

KPN gaat zelf televisieseries produceren

tijd van publicatie

Telecombedrijf KPN stapt in de productie van televisieseries. Het bedrijf laat als eerste een serie produceren over de Europese politiek, genaamd Brussel. De serie wordt geschreven door Leon de Winter en komt alleen beschikbaar voor KPN-klanten.

Brussel is in de tweede helft van 2016 klaar. 

Eerder liet RTL voor zijn dienst Videoland Unlimited al de serie Zwarte Tulp maken. Die serie wordt vooralsnog niet op televisie uitgezonden.

KPN gaat ook samenwerken met Mojo Concerts en met Amsterdam Dance Event om beelden van concerten en festivals te kunnen aanbieden.

Netflix-concurrent

De stap van KPN past in een bredere strategie van het bedrijf om de Nederlandse variant van Netflix te worden. Zo is KPN ook druk bezig met een tv-dienst, die 'Play' gaat heten. De dienst is straks beschikbaar via Android, iOS en de Chromecast, een hdmi-dongel voor in de televisie.

De behoefte om een Nederlands antwoord te hebben op Amerikaanse diensten als Netflix leeft veel breder. Diverse providers leveren al online tv-diensten. KPN is wel de eerste die ook series wil produceren.

STER Reclame