EPA
NOS Nieuws

Wereldwijd record voor Jurassic World

De film Jurassic World heeft in het eerste weekend in de bioscopen een recordopbrengst van 511,8 miljoen dollar (455 miljoen euro) gehaald. Niet eerder bracht een film in het eerste weekend wereldwijd zo veel geld in het laatje.

Jurassic World is de vierde in de Jurassic Park-serie. Het was de meest bezochte film in alle 66 landen waar de film in première ging. Jurassic World kostte 150 miljoen dollar om te maken.

De opbrengst was veel hoger dan gedacht. Analisten hadden verwacht dat de film zo'n 125 miljoen dollar zou opbrengen in het eerste weekend.

Miljard

In de VS kochten bioscoopbezoekers voor 204,6 miljoen dollar aan kaartjes. Alleen The Avengers bracht in de VS ooit meer op: 207,4 miljoen in 2012. In China stegen de inkomsten van Jurassic World tot zo'n 100 miljoen dollar, in het Verenigd Koninkrijk en Ierland bracht de film bijna 30 miljoen dollar op.

Jurassic Park bracht in 1993 meer dan een miljard dollar wereldwijd op. De film werd gevolgd door The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl