Oranje verslaat Canada met 6-0 en is zeker van Rio
NOS Sport

Caldas en spelers unaniem: missie volbracht

Taak volbracht. De Nederlandse hockeyers hebben zich in Buenos Aires geplaatst voor de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro. Iedereen glunderde na afloop van de Hockey World League in Argentinië. De derde plaats, na een forse 6-0 zege op Canada, was voldoende.

Jeroen Hertzberger is blij met het olympisch ticket. "Daar kwamen we hier voor. Het is jammer dat we van Duitsland verliezen, maar we zijn er. Hoe maakt niet uit. Dat we ons plaatsen voor Rio is bijzonder. Vanaf minuut één hebben we gedomineerd. Er staan er zes op het scorebord. Dat hadden er ook tien kunnen zijn", zei de international. "Wij groeien als team. We voelen dat we op de goede weg zijn."

Efficiënt

Waar Nederland zaterdag tegen Duitsland nog grote kansen liet liggen, toonden de hockeyers van Max Caldas tegen Canada wel scherpte voor het doel. "We waren nu wel efficiënt", constateerde Caldas al halverwege het duel tegen de machteloze Canadezen. "Het gaat om het resultaat en dan moet je slim en effectief zijn."

Jeroen Hertzberger na de plaatsing voor de Olympische Spelen

Al na anderhalve minuut was het raak na de eerste aanval van Nederland, toen Constantijn Jonker alert reageerde bij een voorzet van Jeroen Hertzberger.

"Dit is een goede prestatie van het hele team", vindt de maker van de 1-0. "We waren niet blij met het verloren duel met Duitsland. Daardoor moesten we het vandaag afmaken tegen Canada. Dat hebben we gedaan met goed hockey."

Hockeyer Robert van der Horst na de winst op Canada in Buenos Aires

Robert van der Horst noemt vooral de manier waarop Oranje het olympisch ticket veiligstelde belangrijk. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We wisten dat we beter waren. Dat hebben we zeker laten zien. De uitslag maakt dan niet uit. Dit was fris en goed, zeker na het verlies tegen Duitsland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl