NOS Nieuws

Bruiloftsgast dodelijk getroffen door hagelschot

Bruiloftsgast dodelijk getroffen

Wat een heugelijke dag had moeten zijn, eindigde voor een Frans bruiloftsgezelschap in een drama. Het 19-jarige nichtje van de bruidegom kwam om toen ze werd getroffen door een schot hagel. Het schot was gelost bij wijze van vreugdevuur.

In het dorp Marly bij de Noord-Franse stad Valenciennes kruisten aan het begin van de middag twee bruiloftsstoeten elkaar. Een gast van een van de bruiloften schoot midden in het feestgedruis vanuit een auto een schot hagel af om het huwelijk te vieren.

"Het slachtoffer zat in de stoet van de andere bruiloft. Ze kreeg de volle laag van het hagelschot in haar gezicht", zegt Daniel Lejeune, belast met veiligheidszaken in de regio. "Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt uitgezocht."

Bekende

Franse media melden dat de schutter is aangehouden. De man is van Tunesische afkomst en zou bekend zijn bij de politie voor kleine vergrijpen. Ook de bestuurder van de auto moest naar het politiebureau.

Burgemeester Fabien Thieme reageert geschokt. "Het is gebeurd in een buurt die normaal heel rustig is. Er is natuurlijk wel eens wat, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl