De Duitse ploeg voor het duel in Gibraltar
    Vreugde bij de spelers van Duitsland
  • AFP
    Andre Schurrle, een van de Duitse doelpuntenmakers

Duitsland heeft zonder problemen het EK-kwalificatieduel met Gibraltar gewonnen. In Faro wonnen de Duitsers met 7-0 van het dwergstaatje. André Schürrle maakte een hattrick.

De regerend wereldkampioen, die eerder deze week een oefenduel met de VS verloor, had ondanks de grote uitslag een stroeve start. Bastian Schweinsteiger miste in de tiende minuut een strafschop en verder dan de 1-0 van Schürrle kwam Duitsland in de eerste helft niet.

Na rust ging het opeens snel. Al na twee minuten zette Max Kruse de toon met de 2-0, waarna Ilkay Gündogan, Karim Bellarabi (2x), Schürrle (2x) en opnieuw Kruse de score opvoerden.

Die Mannschaft neemt door de overwinning de tweede plaats in groep D over van Schotland, dat eerder vanavond gelijkspeelde tegen Ierland. Polen won met 4-0 van Georgië en blijft de koploper in de groep.

EK-kwalificatie: Gibraltar-Duitsland