NOS Nieuws

Nederlander krijgt drie dagen cel voor naaktfoto Maleisië

Een Maleisische rechter heeft de Nederlandse rugzaktoerist Dylan tot drie dagen cel veroordeeld voor het maken van naaktfoto's met een groep buitenlanders op de berg Kinabalu. Ook moet hij direct het land verlaten. De drie andere toeristen die hiervoor terecht moesten staan, kregen dezelfde straf opgelegd.

De rechter achtte de groep schuldig aan obsceen gedrag in het openbaar. Omdat de vier al drie dagen vastzitten, hebben ze hun straf uitgezeten en kunnen ze direct de grens over. Ook moeten ze elk een boete betalen van 1400 euro.

Heilig

Omdat de berg in Maleisië heilig is, heeft de groep waarvan Dylan deel uitmaakte, zich volgens de autoriteiten schuldig gemaakt aan de ontheiliging van de Kinabalu en minachting voor lokale gebruiken.

Eerder vandaag betuigden de vier buitenlanders in de rechtszaal via hun advocaat diepe spijt over hun gedrag en erkenden ze schuld.

Straf

Kort nadat de toeristen de omstreden foto's hadden gemaakt, kwamen er op de Kinabalu achttien mensen om het leven door een aardbeving. Volgens de vice-premier van Maleisië was het natuurgeweld een straf voor het gedrag van de jonge toeristen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had Maleisië toestemming gevraagd om de 23-jarige Dylan in zijn cel te mogen bezoeken. Daarop is nog geen reactie gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl