NOS Voetbal

Oranje kan bogen op uitstekende cijfers tegen Letland

  • ANP
    Het Nederlands elftal dat in 2004 tegen Letland speelde. Boven, van links naar rechts: Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar, Jaap Stam, Phillip Cocu, Andy van der Meijde, Clarence Seedorf. Onder: Michael Reiziger, Arjen Robben, Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Edgar Davids.
  • ANP Pro Shots
    Het Oranje dat in 2014 Letland met 6-0 klopte. Boven, van links naar rechts: Daley Blind, Jeffrey Bruma, Klaas-Jan Huntelaar, Stefan de Vrij, Arjen Robben, Jasper Cillessen. Onder: Jetro Willems, Robin van Persie, Ibrahim Afellay, Gregory van der Wiel, Wesley Sneijder.

De EK-kwalificatiewedstrijd vanavond in en tegen Letland is van cruciaal belang voor Guus Hiddink. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst, maar het Nederlands elftal begint met uitstekende statistieken aan het uitduel met Letland.

De twee eerdere ontmoetingen met die nationale ploeg leverden twee overwinningen en een doelsaldo van 9-0 op.

2004

Nederland en Letland troffen elkaar voor het eerst op 23 juni 2004 tijdens de groepsfase van het EK in Portugal. Oranje zegevierde in Braga met 3-0, in het stadion met de beroemde rotswand.

Ruud van Nistelrooij, op dit moment assistent-trainer van het Nederlands elftal, scoorde tweemaal. Roy Makaay trof eveneens doel.

2014

Een half jaar geleden werd Letland in de Arena overhoop gespeeld: 6-0. Klaas-Jan Huntelaar en de op dit moment geblesseerde Arjen Robben scoorden tweemaal. Robin van Persie en Jeffrey Bruma tekenden voor de overige treffers.

Letland, dat Oranje nog niet eerder ontving, speelde in de EK-kwalificatie al gelijk tegen Tsjechië (1-1 in Praag), Turkije (1-1 in Riga) en Kazachstan (0-0 in Astana).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl