Facebook Tamankinabalu

De Nederlandse toerist die deze week in Maleisië in de cel belandde vanwege een naaktfoto, komt morgen al voor de rechter. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat gehoord van de lokale autoriteiten. 

Eerder werd gezegd dat de 23-jarige Dylan maandag in de rechtbank moest verschijnen. Waarom de zitting is vervroegd, is niet duidelijk. Ook is onbekend waarvan hij wordt verdacht. 

Medewerkers van het ministerie hebben een aanvraag ingediend om de backpacker in de gevangenis te mogen bezoeken. Zij wachten nog op toestemming.

Ontheiligd

De Nederlander kwam met vier andere toeristen in de Maleisische gevangenis terecht, omdat ze naaktfoto's hadden gemaakt op een heilige berg, de Kinabalu. Volgens de autoriteiten hebben ze daarmee de berg ontheiligd. De moeder van Dylan zei in een reactie dat haar zoon "door de euforie" dat ze de bergtocht hadden geklaard "een verkeerde keuze" heeft gemaakt.

Een paar dagen na de foto schudde de grond onder de berg in Maleisië. Een groep bergbeklimmers kwam vast te zitten op de berg en 18 mensen kwamen om het leven. Volgens de vice-premier van Maleisië was de aardbeving een straf voor het ontheiligen van de berg. 

STER reclame