NOS Nieuws

Nederlander voor gecontroleerde hennepteelt

Een meerderheid van 70 procent van Nederlanders wil dat de hennepteelt wordt gereguleerd of volledig wordt vrijgegeven. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoek was in opdracht van de Stichting Epicurus Foundation, die strijdt voor het legaliseren van wietteelt door de overheid.

61 procent van de ondervraagden is voor het toestaan van gecontroleerde teelt en 9 procent wil dat de teelt volledig wordt vrijgegeven. Nu is het telen van hennep verboden, terwijl de verkoop onder voorwaarden wel is toegestaan.

Geen prioriteit voor politie

Opvallend is dat een ruime meerderheid van de kiezers van partijen die kritisch zijn over vrijere regels daar wel voorstander van is. Bij de VVD is dat 77 procent, bij het CDA 65 procent, bij de PVV 62 procent en de ChristenUnie 51 procent. Voor alle partijen met meer dan vijf zetels geldt dat een meerderheid van de kiezers voor gecontroleerde teelt is.

De meeste Nederlanders vinden ook dat de politie niet veel prioriteit moet geven aan de aanpak van hennepteelt. Slechts 5 procent vindt dat de belangrijkste taak van de politie. Morgen wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over regulering van de hennepteelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl