ANP

Acht medewerkers van een GGZ-instelling in Eindhoven worden ontslagen omdat ze onder andere cocaïne hadden gebruikt tijdens een teamuitje. De groep van in totaal zestien mensen was op een afscheidsfeestje van een collega. Behalve cocaïne is er ook speed en wiet gebruikt. 

De betrokken medewerkers werken allemaal bij de Woenselse Poort, een GGZ-instelling die mensen helpt met psychische problemen en gedragsproblemen. De instelling kreeg na het uitje van verschillende mensen te horen dat er drugs waren gebruikt en heeft toen de betrokken medewerkers geschorst. 

"Wij hebben een extern bedrijf gevraagd onderzoek te doen. Wij vonden dat we zo'n zaak netjes moesten onderzoeken en dat we dat niet zelf moesten doen", zegt woordvoerder Margot van Bergen. 

Vertrouwen

De acht mensen werkten zowel in de verpleging, verzorging als de begeleiding van cliënten. Volgens Van Bergen is het "pertinent niet zo" dat de medewerkers drugs hebben gebruikt op de werkvloer, of drugs zouden hebben geleverd aan de cliënten. Dat zou uit het onderzoek van het externe bedrijf zijn gebleken.  

Nu het onderzoek is afgerond, is de Woenselse Poort een ontslagprocedure gestart. "De acht mensen hebben ons vertrouwen echt geschaad."

STER reclame