Jerome Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA
NOS Voetbal

FIFA stelt toewijzing WK 2026 uit

De wereldvoetbalbond FIFA zal niet, zoals gepland stond, in mei 2017 bekendmaken wie het WK van 2026 mag organiseren. Dat heeft Jérôme Valcke, secretaris-generaal bij de FIFA, gezegd op een persconferentie in Rusland. Valcke was daar om de vorderingen te bekijken voor het WK van 2018, dat in Rusland plaatsvindt.

Officieel stond dat keuzemoment gepland voor het congres in 2017 in Kuala Lumpur, maar de toewijzing wordt nu, door de recente ontwikkelingen rondom de FIFA, opgeschoven naar een later tijdstip, zo liet de rechterhand van Blatter in de Russische stad Samara weten. Niet alleen het keuzemoment wordt uitgesteld, ook het gehele biedingsproces. Dat zou eigenlijk binnenkort al van start gaan, nu kunnen landen zich dus pas op een later moment officieel kandidaat gaan stellen.

Beschuldigingen

Verder ging Valcke ook in op de beschuldigingen dat hij tien miljoen euro aan smeergeld zou hebben overgemaakt aan Jack Warner, destijds voorzitter van de Concacaf. "Er is geen enkele gegronde reden om mij of de FIFA te beschuldigen over dat geld", aldus Valcke. Om daar aan toe te voegen: "Ik ben ook niet ondervraagd door de Zwitserse justitie of politie."

Op bezoek in Rusland werd hem natuurlijk ook de vraag gesteld of Rusland moet vrezen voor het ontnemen van het WK van 2018. Volgens Valcke is daar geen aanleiding voor: "Er is geen enkele aanwijzing dat er, rondom de toewijzing van het WK aan Rusland, onregelmatigheden hebben plaatsgevonden."

Valcke ontkent beschuldigingen corruptie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl