ANP
NOS Nieuws

Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant

Kamerlid Henk Krol (50Plus) is niet persoonlijk aansprakelijk voor de schuld die is ontstaan bij de Gay Krant, in de tijd dat hij hoofdredacteur was van het blad. Hij hoeft van de rechtbank in Den Bosch de ontvangen subsidie van 206.833 euro niet terug te betalen aan het ministerie van Onderwijs.

Dat ministerie gaf in 2008 subsidie voor een project van de Stichting Vrienden van de Gay Krant. De accountant die in 2012 een goedkeuringsverklaring gaf voor de besteding van dat geld, trok die verklaring vorig jaar juli weer in. Daarop eiste het ministerie het geld terug van de stichting.

Rommelige administratie

De stichting kan het bedrag niet betalen en probeerde het via de rechter op Krol te verhalen. Volgens de huidige bestuurders is Krol, die tot 2013 voorzitter was van de stichting, er schuldig aan dat het bedrag wordt teruggevorderd. Hij maakte volgens hen een rommeltje van de administratie. Ook gebruikte Krol subsidiegeld voor privédoelen, zeggen ze.

De rechtbank gaat niet mee in die redenering. De bestuurders hebben volgens de rechter niet kunnen bewijzen dat het ministerie de subsidie heeft teruggevorderd door het gedrag van Krol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl