Je slotje ophangen aan de brug kan niet meer, maar voor de toeristen is er op de Pont des Arts in Parijs nu iets anders te zien. De brug waaraan tot voor kort stelletjes slotjes hingen om hun liefde voor elkaar te bezegelen, is versierd met graffiti. 

Op grote panelen van een meter hoog staat onder meer in roze Arabische letters van een meter hoog een tekst van de 19e-eeuwse Franse schrijver Honoré de Balzac. 

Ze zijn aangebracht door de straatkunstenaar eL Seed. Hij is geboren in een van de voorsteden van Parijs uit Tunesische ouders. Hij heeft veel succes, met name in de Arabische wereld. Zo versierde hij de 47 meter hoge minaret van een moskee in Tunesië. 

Ook andere kunstenaars hebben delen van de brug over de Seine versierd. Het leidt tot wisselende reacties van toeristen. "Cool", zegt een Amerikaanse toerist op de brug. Maar een stel uit Nieuw-Zeeland vindt het maar niks. "Parijs hoort de stad van de liefde te zijn en nu staan er van die vreselijke tekeningen op de brug."

Om het hoekje

De straatkunst is trouwens tijdelijk. Op termijn worden er kunststof panelen aan de zijkant van de brug geplaatst. 

Of Parijs niet langer de stad van de liefde is, is trouwens maar de vraag. Er worden nog steeds slotjes opgehangen. Nu alleen niet meer op de brug, maar net om het hoekje. 

STER reclame