NOS Nieuws

'Kabinet voor zomer op zoek naar draagvlak belastingplan'

Het kabinet gaat toch nog voor de zomer op zoek naar draagvlak voor zijn plannen voor een nieuw belastingstelsel. Oppositiepartijen krijgen mogelijk volgende week al een uitnodiging om aan tafel te komen zitten, zeggen bronnen in de coalitie.

De oppositie maakte zich al zorgen of ze nog voor Prinsjesdag informatie zou krijgen. Het leek erop alsof het kabinet alleen nog onderhandelde met de regeringspartijen VVD en PvdA, nadat D66, ChristenUnie en de SGP zich hadden terugtrokken uit het begrotingsoverleg.

ChristenUnie-fractieleider Slob zei vanmiddag in de Tweede Kamer dat hij het niet meer kon volgen. "Ik herinner me nog dat de minister-president bij de Algemene Beschouwingen zei: in april staan de voorstellen in de grondverf. Maar ik heb de indruk dat de kwast nog niet eens is aangeschaft, laat staan dat er verf beschikbaar is. En ik vind dat in de richting van de Kamer geen nette vertoning."

Eindfase

Bronnen zeggen nu dat de onderhandelingen tussen VVD en PvdA in de eindfase zitten, en dat het bijna zo ver is dat andere partijen erover kunnen meepraten.

Het kabinet heeft breed draagvlak nodig voor een herziening van het belastingstelsel. In de nieuwe eerste Kamer hebben de coalitiepartijen opnieuw geen meerderheid. Ook met de steun van D66, ChristenUnie en SGP, die eerder vaak de helpende hand boden, zijn ze er nog niet.

'Nog voor zomer nieuw belastingplan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl