Alberto Salazar moedigt Mo Farah aan
NOS Sport

Atletiekcoach Salazar ontkent betrokkenheid bij doping

Atletiekcoach Alberto Salazar heeft de aantijgingen over betrokkenheid bij doping door het BBC-programma Panorama en de Amerikaanse website ProPublica categorisch tegengesproken. Die media kwamen vorige week met de beschuldiging dat Salazar diverse atleten zou hebben aangezet tot dopinggebruik.

Onder anderen de Britse tweevoudig olympisch kampioen Mo Farah en de Amerikaan Galen Rupp, die achter Farah zilver won op de Spelen van 2012 in Londen, worden door Salazar begeleid.

"Onzorgvuldige journalistiek", stelt de in Cuba geboren Amerikaan. "Ik heb altijd al gezegd dat ik geloof in een schone sport en in hard werken. Ik ontken dan ook alle beschuldigingen over betrokkenheid bij doping." Volgens de coach zijn de aantijgingen bovendien "totaal respectloos en schadelijk voor de carrières" van zijn atleten.

Tijd gunnen

In zijn verklaring gaat hij nog niet in detail in op de beschuldigingen. Wel kondigt hij aan dat binnenkort te zullen doen. "Gezien de moeite die de BBC en ProPublica hebben gedaan om met deze onjuiste aantijgingen te komen, hoop ik dat de media en de fans mij even de tijd gunnen om aan te tonen dat de beschuldigingen ongegrond zijn."

Salazar belooft zo snel mogelijk "de feiten te presenteren, zodat Galen en Mo zich weer kunnen richten op waar ze goed in zijn en waarvoor ze zo hard hebben gewerkt." Farah meldde zich afgelopen weekeinde vanwege de commotie rond de coach af voor de Diamond League-wedstrijden in Birmingham.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl