ANP
NOS Nieuws

Vakbond vreest banenverlies bij scheepsbouwer IHC

Vakbond CNV Vakmensen vreest een verlies van banen bij scheepsbouwer IHC Merwede. Volgens bestuurder Piet Verburg is "het signaal heel sterk" dat dit gaat gebeuren.

Morgen overleggen de bonden met het bedrijf. Volgens een woordvoerster van IHC Merwede is dit een "regulier overleg".

Het Financieele Dagblad meldde vandaag dat er ruim duizend banen verdwijnen bij het bedrijf uit Sliedrecht. Het zou vooral gaan om de tijdelijke krachten die ingehuurd waren voor de megaorder uit 2013 van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras ter waarde van 1 miljard euro. Daarnaast zouden er ook enkele honderden vaste banen verdwijnen.

Minder schepen besteld

Hoeveel het er worden, weet Verburg niet, maar dat er banen gaan verdwijnen, is voor hem helder. "Het aantal orders is sterk gedaald. Dan zijn er ook minder mensen nodig." IHC Merwede heeft last van de lage olieprijs. Daardoor bestellen oliemaatschappijen minder schepen.

IHC Merwede wil niet reageren. Wel zei topman Bram Roelse in april al een lastige tijd tegemoet te gaan vanwege het sterk gedaalde aantal orders. Behalve het laten gaan van de extra ingehuurde tijdelijke krachten, zei hij toen te bekijken of verdere stappen noodzakelijk waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl