EPA
NOS Nieuws

Schadevergoeding voor instorting Bangladesh rond

Slachtoffers en nabestaanden van de ramp met de textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh krijgen alle schade vergoed die is ingediend. Volgens de Schone Kleren Campagne (SKC), die zich voor hen heeft ingezet, is het benodigde bedrag bij elkaar gebracht.

In april 2013 stortte de kledingfabriek Rana Plaza in. Daarbij vielen ruim 1100 doden en raakten meer dan 2000 mensen gewond.

Onder de hoede van de Verenigde Naties werd een fonds opgericht om de getroffenen te compenseren voor inkomstenderving en medische kosten. Bedrijven die actief waren in Rana Plaza konden geld storten.

Voor de ruim 5000 claims is 30 miljoen dollar nodig en dat bedrag is nu bereikt. De gedupeerden hadden eerder al een gedeelte van de vergoeding gekregen en binnenkort kunnen ze de rest verwachten.

Donatie

Onlangs trok de SKC nog aan de bel omdat er een tekort was van 2,4 miljoen dollar. Maar na een grote donatie is het streefbedrag nu binnen.

Na het instorten van de Rana Plaza-fabriek tekenden meer dan 160 kledingmerken een akkoord dat de kledingindustrie in Bangladesh veiliger moet maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl