Michaëlla Krajicek ANP

Krajicek stort zich op single en huwelijk

time icon

Ze is inmiddels teruggezakt naar de 403de plek op de wereldranglijst, maar dat Michaëlla Krajicek in de eerste ronde wint op het WTA-toernooi van Rosmalen is desondanks zo goed als een zekerheidje. Dat bleek maandag maar weer eens.

Op het grastoernooi waar ze in 2003 haar profcarrière begon en dat ze in 2006 op haar naam schreef, wist ze de Française Océane Dodin in twee sets te verslaan. Krajicek, met een wildcard toegelaten tot het hoofdschema, bereikte daardoor voor de achtste keer in tien deelnames de tweede ronde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WTA Rosmalen 2015: Krajicek-Dodin

Focus op single 

Naast de overwinning stemde ook haar spel Krajicek uiterst tevreden. En dat komt haar uitstekend uit, nu Wimbledon steeds dichterbij komt.

Het prestigieuze grandslamtoernooi markeert voor haar namelijk het eind van een moeilijke periode. "Ik heb dit jaar niet veel gesingeld, maar dat is wel de bedoeling, vooral na Wimbledon. Dan ga ik me echt focussen op mijn single."

Krajicek tennist weer pijnvrij

Michaëlla Krajicek dubbelde veel het afgelopen jaar, maar gaat zich na Wimbledon weer volledig op het enkelspel richten.

Krajicek concentreerde zich de afgelopen tijd vooral op het spelen van wedstrijden in het dubbelspel om haar geblesseerde knie te ontlasten. "Ik ben nu al acht maanden pijnvrij aan het tennissen. Dus ik verheug mij erop om na Wimbledon meer van dit soort wedstrijden te hebben."

Stunten tegen Giorgi

Krajicek is niet de favoriet als ze het in de tweede ronde moet opnemen tegen Camila Giorgi, de Italiaanse nummer 36 van de wereld. Toch denkt ze dat er mogelijkheden zijn.

"Het zal zeker een moeilijke wedstrijd worden en een mooie uitdaging. Ik verwacht niet dat ik zal stunten, maar ik ga wel m'n best doen om er een goede wedstrijd van te maken. Op gras is alles mogelijk en zo te zien op dit toernooi voor mij ook."

Zo leuk als vorig jaar zal het echter zeker niet worden. Toen werd Krajicek op de baan ten huwelijk gevraagd. "Over anderhalve maand gaan we trouwen," aldus de glunderende bruid in spe. 

STER Reclame