Dieren verbrand in opvang

Bij een dierenopvang in het Friese Ferwerd heeft vanmiddag brand gewoed. Er zijn zeker vijf dieren, vier katten en een hond, omgekomen maar er zijn ook nog dieren zoek.

Toen de brand uitbrak, zaten er zo'n 240 dieren in de particuliere dierenopvang Norma's Universum, waaronder paarden, honden, katten, schapen, geiten, cavia's, vissen, vogels en een koe.

De vlammen sloegen uit het dak van het pand en er was veel rook. De brandweer had moeite de brand te blussen omdat er nauwelijks water aanwezig was in de omgeving. Het bluswater moest van elders komen. 

Brandwonden

Eigenaresse Norma kwam erachter dat er brand was, nadat de stroom was uitgevallen. Toen ze bij de meterkast kwam, zag ze dat het pand achter in lichterlaaie stond. "We zijn de beesten eruit gaan halen, achterelkaar door. Wat ik eruit kon krijgen, heb ik eruit gehaald. Wat ik er niet uit kon krijgen is dood."

Een aantal dieren heeft brandwonden opgelopen. Een dierenarts heeft zich ter plaatse over de dieren ontfermd. De hond die is omgekomen was gehandicapt en kon niet wegkomen.

De boerderij is compleet verwoest. "Ik heb helemaal niets meer", zegt Norma. "Alleen de dieren die ik eruit heb gehaald."

STER reclame