ANP
NOS Nieuws

Meer buitenlanders naar Nederlandse kust

De Nederlandse kust is populairder geworden onder buitenlandse vakantiegangers. Vorig jaar kregen de kustprovincies bezoek van ruim 2 miljoen buitenlanders. Dat is 200.000 meer dan het jaar daarvoor, zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Volgens het NBTC is de stijging mede te danken aan zijn eigen campagne, waarin de kustregio wordt gepromoot in België en Duitsland. Vorig jaar kwamen 350.000 Belgen en 1,4 miljoen Duitsers op de Nederlandse kust af. Zij gaven samen meer dan 950 miljoen euro uit. De meeste toeristen kwamen in het voorjaar en in de herfst.

Fietsen

Duitsers waarderen met name het afwisselende landschap en de duinen, zegt een woordvoerder van het NBTC. "Daarnaast is de kust dichtbij, goed bereikbaar en familievriendelijk."

De Belgen vinden het Nederlandse kustgebied aantrekkelijk omdat er meer te doen is bij het strand dan in België. "Ze fietsen graag door onze duinen."

De concurrentie in het toerisme is groot, zegt de woordvoerder. Daarom is het volgens haar belangrijk om de kust blijvend onder de aandacht te brengen. Het NBTC verwacht dat het aantal kustvakanties dit jaar verder toeneemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl