Tom Egbers voorafgaand Schalke 04 - PSV in 2005
NOS Voetbal

Vijf mooiste Champions League-momenten van Tom Egbers

De Champions League-finale tussen Juventus en FC Barcelona is tevens de laatste Champions League-wedstrijd bij de NOS. Er zijn in 23 seizoenen veel mooie dingen gebeurd, te veel om op te noemen. Tom Egbers stond letterlijk een kwart eeuw aan de zijlijn van de hogeschool van het internationale clubvoetbal. Hij selecteert zijn vijf mooiste Champions League-herinneringen. En natuurlijk mét de beelden.

De rush van Walcott

"Liverpool-Arsenal, kwartfinale in 2008. Ik was zelf op Anfield en zag daar een van de mooiste rushes ooit. Een sprint van Arsenal-aanvaller Theo Walcott die begint vanaf zijn eigen strafschopgebied. Dat was magistraal. Maar niet alleen dat doelpunt was geweldig, de hele wedstrijd was geweldig. Liverpool werd in de eerste helft volledig van de mat gespeeld met het one-touch-voetbal van Arsenal. Voetbal van een niveau waar zelfs FC Barcelona geen raad mee zou weten. Liverpool won uiteindelijk wel, met 4-2. Maar dat doet er nu even niet toe."

De rush van Walcott

De comeback van Liverpool

"De finale van 2005 in Istanbul is er eentje om nooit te vergeten. AC Milan kwam in de eerste helft op een 3-0 voorsprong en honderden, zo niet duizenden Liverpool-fans dropen af. Zij geloofden niet meer in de eindzege. En de rest is natuurlijk geschiedenis. Liverpool kwam terug tot 3-3 en oud-Feyenoord-doelman Jerzy Dudek groeide tijdens de penaltyserie met zijn wilde gebaren uit tot held van de avond."

De comeback van Liverpool

Ajax krijgt staande ovatie van Real-fans

"In het Champions League-seizoen 1995/1996, het seizoen nadat Ajax de Champions League had gewonnen, zaten de Amsterdammers in een groep met Real Madrid. Op 22 november 1995 stond de wedstrijd in Bernabeu op het programma. Ajax speelde zo verschrikkelijk goed en ging wervelend van start met ballen op de lat, een afgekeurde goal en een doelpunt dat niet werd gezien door de arbitrage. Het werd slechts 2-0, maar na afloop kreeg Ajax een staande ovatie van de supporters van Real Madrid."

Ajax krijgt staande ovatie van Real-fans

Messi maakt onmogelijk doelpunt

"In maart 2013 moest FC Barcelona in de return tegen AC Milan een 0-2 achterstand goedmaken om de kwartfinales te bereiken. Dat leek een zware opgave, maar toen was daar Lionel Messi. Tussen vier, vijf man, reuzen van kerels, maakte hij de 1-0. Hij kon eigenlijk helemaal niet scoren vanuit die positie, maar hij deed het wel. Een schitterend schot in de linkerbovenhoek. En dat is Messi: vaak beslissend in belangrijke wedstrijden. Barcelona liep uit naar een 4-0 overwinning en ging een ronde verder."

Messi maakt onmogelijk doelpunt

United wint op z'n Duits

"Manchester United won in 1999 ten koste van Bayern München de Champions League, maar tot de blessuretijd geloofde niemand meer in een overwinning van de Engelsen. Echt niemand geloofde het, zelfs commentator Eddy Poelman was met stomheid geslagen toen Ole Gunnar Solskjær en Teddy Sheringham in de 91ste en 93ste minuut United de beker bezorgden. Bayern München werd op z'n Duits verslagen en dat vond ik stiekem wel een beetje leuk."

United wint op z'n Duits

Het duel in Berlijn wordt zaterdagavond vanaf 20.00 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 3, NOS.nl en NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl