Achtbaan de Falcon in attractiepark Duinrell
NOS Nieuws

Duinrell houdt achtbaan open

Pretpark Duinrell ziet geen reden zijn achtbaan te sluiten. Bij een ongeluk met een achtbaan van dezelfde fabrikant vielen deze week in Engeland zestien gewonden. Vier Britse achtbanen zijn sindsdien tot nader order gesloten.

De bewuste achtbaan is gebouwd door Gerstlauer. De Duitse fabrikant bouwde wereldwijd zo’n veertig achtbanen. Het enige Nederlandse pretpark dat een achtbaan van Gerstlauer heeft, is Duinrell. Maar De Falcon blijft gewoon open, zo laat het park weten.

“Een botsing zoals in Engeland kan bij ons niet gebeuren, omdat in onze achtbaan maar één treintje per keer rijdt. Bovendien zijn de besturingsmechanismes heel anders”, aldus een woordvoerder.

Botsing

Afgelopen dinsdag raakten zestien mensen gewond bij een ongeluk met achtbaan ‘The Smiler’ in attractiepark Alton Towers. Een treintje vol bezoekers botste op een stilstaande testwagen. Automatische waarschuwings- en blokkeringssystemen werkten niet. Vier mensen die op de voorste rij zaten liggen nog altijd in het ziekenhuis met ernstige verwondingen aan hun benen.

Over de oorzaak is nog steeds veel onduidelijk. Daarom zijn soortgelijke achtbanen vooralsnog dicht. Pretpark Alton Towers is sinds het ongeluk zelfs helemaal gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl