De camping van het muziekfestival Rock am Ring
NOS Nieuws

Gewonden bij Rock am Ring door blikseminslag

In Duitsland zijn vannacht bij het muziekfestival Rock am Ring 33 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Vier van hen raakten zwaargewond toen de bliksem insloeg op het festivalterrein in Mendig, in het westen van het land.

De organisatoren hadden al gewaarschuwd voor het noodweer. Een van de optredens was in eerste instantie verschoven en werd later alsnog afgelast. De organisatie verontschuldigde zich voor de afgelasting en verzocht bezoekers te schuilen in hun tenten op de camping bij het terrein.

Vandaag gaat premier Dreyer van deelstaat Rijnland-Palts poolshoogte nemen op het festivalterrein.

Zonnesteek

Het was gisteren warm op de eerste dag van Rock am Ring; de temperatuur liep op tot boven de 30 graden. Medewerkers van het Rode Kruis behandelden ruim 3400 mensen die waren verbrand of een zonnesteek hadden opgelopen. Vijftig van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vandaag gaat het rockfestival verder zoals gepland, morgen is de laatste dag.

Het festival wordt voor het eerst gehouden op een voormalige militaire vliegbasis. Nog niet alles lijkt daar goed geregeld. Bezoekers klagen dat het campingterrein veel te vol is, woensdag waren daar al 50.000 mensen neergestreken. Voorheen vond Rock am Ring plaats op de Nürburgring, maar de organisatie kon het met de nieuwe eigenaar van het racecircuit niet eens worden over de voorwaarden.

Pinkpop

De bliksem sloeg gisteren ook in Nederland op verschillende plaatsen in. Hier en daar richtten de onweersbuien schade aan.

Vorig jaar werd het festivalterrein van Pinkpop ook getroffen door de bliksem. In een kwartier tijd waren er 1600 bliksemontladingen. En 2011 trok een windhoos over het Belgische festival Pukkelpop met vijf doden en acht zwaargewonden tot gevolg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl