Klaas-Jan Huntelaar kopt de 1-0 binnen tegen de VS
NOS Voetbal

Nederland in slotfase afgetroefd door de VS

In een vermakelijk duel vol fouten, kansen en treffers heeft het Nederlands elftal in de slotfase een overwinning weggegeven tegen de Verenigde Staten: 3-4.

Oranje speelde vier keer eerder tegen de VS en won die wedstrijden allemaal. In Amsterdam ging er aan beide kanten vooral verdedigend veel mis en daardoor regende het kansen: Nederland kreeg er voor rust al twaalf en Amerika zeven.

Beste kansen voor de VS, Huntelaar scoort

Aanvankelijk waren de beste kansen voor Team USA, maar Gyasi Zardes, Michael Bradley (paal), Fabian Johnson (paal) en Brek Shea waren slordig in de afwerking.

Na een klein halfuur kopte Klaas-Jan Huntelaar raak (zijn veertigste treffer voor Oranje), uit een heerlijke voorzet van Memphis Depay.

Zes minuten later was het al weer gelijk: Johnson mocht in alle rust een voorzet geven en Zardes tikte raak. Vlak voor de rust werd de 2-1 van Georginio Wijnaldum afgekeurd vanwege een duw van Depay.

Slechte slotfase

Na rust werd het kansenfestival vrolijk voortgezet. Huntelaar kopte raak uit een geweldige voorzet van Gregory van der Wiel en een schot van Huntelaar vloog via het hoofd van Depay langs keeper Brad Guzan: 3-1.

In de laatste twintig minuten gaf Oranje de zege volkomen onnodig uit handen. Brooks zorgde, uit een aanval die hij zelf had opgezet, voor 3-2. Luuk de Jong raakte paal en lat en veranderde een schot van Daniel Williams van richting (3-3).

In de slotminuut maakte Bobby Wood er zelfs nog 4-3 van.

  • Pro Shots
    Klaas-Jan Huntelaar kopt 2-1 binnen
  • Pro Shots
    3-1, geen vuiltje aan de lucht lijkt het
  • Pro Shots
    Gregory van der Wiel en Wesley Sneijder beginnen op de bank en kunnen daar nog lachen
  • Pro Shots
    Jasper Cillessen heeft het nakijken
  • Pro Shots
    Vreugde bij Jurgen Klinsmann, bondscoach van de VS
  • Pro Shots
    Danny Williams (r) scoort en viert de 3-4 met Deandre Yedlim

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl