Het stadsbestuur van Parijs is van de week begonnen met het verwijderen van de liefdesslotjes op de Pont des Arts.
NOS Nieuws

Venlo verklaart de liefde aan Parijse slotjes

Als het aan Venlo ligt worden de 'liefdesslotjes' die van de Pont des Arts in Parijs zijn verwijderd aan de Maasbrug van de Limburgse stad gehangen. Op initiatief van een Venlose horecaondernemer heeft wethouder Stephan Satijn van Economische Zaken de burgemeester van Parijs gevraagd of de gemeente de slotjes mag overnemen.

Het was in Parijs jaren een traditie om een liefdesslotje aan de Pont des Arts te hangen en het sleuteltje vervolgens in de Seine te gooien. Omdat de brug onder het gewicht van de slotjes dreigde te bezwijken, besloot de burgemeester dat ze moesten worden verwijderd.

Satijn zei op NPO Radio 1 dat nog moet worden onderzocht of de Maasbrug wel het gewicht kan dragen.

Overeenkomsten

De wethouder heeft in zijn brief aan de burgemeester van Parijs de nadruk gelegd op de overeenkomsten tussen beide steden. "Parijs wordt in tweeën gedeeld door de Seine, bij ons gebeurt dat door de Maas." Verder zouden de inwoners van de Limburgse stad net zo bourgondisch zijn als de Parijzenaars en heeft Venlo een soort Champs-Élysées in de vorm van de Maasboulevard.

De Limburgers willen de slotjes graag hebben omdat ze het zonde vinden dat die nu liggen opgeslagen op een gemeentewerf in Parijs. Wethouder Satijn zou het jammer vinden als de slotjes in de vergetelheid raken: "Wij vinden het belangrijk om de liefde in de armen te sluiten."

Graag willen wij de liefdesslotjes van de ‘Pont des Arts’ een tweede leven geven in onze prachtige provinciestad

Wethouder Economische Zaken Stephan Satijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl