NOS Nieuws

KWF: basisscholen moeten kinderen insmeren tegen de zon

Onderwijzers op de basisschool moeten op zonnige dagen leerlingen insmeren tegen verbranding, vindt KWF Kankerbestrijding. Behalve de ouders zijn ook scholen verantwoordelijk voor de bescherming van kinderen tegen de schadelijke werking van de zon, zegt een woordvoerder van de stichting.

Ouders moeten er op zonnige dagen voor zorgen dat de kinderen ingesmeerd op school komen, vindt KWF. Maar omdat het zonnebrandmiddel halverwege de dag is afgespoeld of weggeveegd, moet de school ervoor zorgen dat de kinderen weer zijn ingesmeerd voordat ze op het schoolplein gaan spelen.

Huidkanker

Kinderen die verbrand raken door de zon lopen op latere leeftijd een veel groter risico op huidkanker. Daarom raadt KWF scholen ook aan om schaduwplekken op het schoolplein in te richten. Ouders zouden hun kinderen beschermende kleding moeten meegeven op zomerse dagen.

KWF Kankerbestrijding voert dit jaar een lobby bij de scholen en het ministerie van Volksgezondheid voor de beschermende maatregelen. Volgend jaar moet het insmeren dan opgenomen zijn in het schoolbeleid, hoopt de stichting.

KWF voert elk jaar aan het begin van de zomer campagne voor veilig zonnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal Nederlanders met huidkanker fors toegenomen: van 15.000 in 2004 naar 50.000 mensen dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl