Rick Perry is oud-gouverneur van Texas en deed vorige keer ook mee aan de voorverkiezingen van de Republikeinen Getty Images

De voormalige gouverneur van Texas, Rick Perry, mengt zich weer in de race om het Amerikaanse presidentschap. Hij is de tiende kandidaat die hoopt de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen voor de verkiezingen van volgend jaar. 

Perry presenteert zich als een bruggenbouwer die mensen samenbrengt en de economische groei aanjaagt. "We hebben een president nodig die boven de partijen staat en mensen met elkaar kan verbinden", zegt hij op zijn campagnewebsite. "We moeten het goede doen en risico durven nemen."

Verwacht wordt dat Perry vanmiddag komt met een officiële aankondiging.

Oeps

De Texaan was vijftien jaar gouverneur. Hij deed bij de vorige presidentsverkiezingen ook mee. Toen werd hij gezien als grote kanshebber, maar de Republikeinen kozen uiteindelijk Mitt Romney om het op te nemen tegen Barack Obama.

Van Perry's vorige campagne is velen maar één woord bijgebleven: oeps. Tijdens een tv-debat in 2011 blunderde hij doordat hij zijn eigen plannen was vergeten. Hij zei dat hij drie federale ministeries wilde opheffen, maar kon er maar twee noemen. Hij vatte het in een woord samen: "Oeps."

'Onderwijs, Handel en ehh... oeps'

Democraat

Ook een oud-gouverneur van Rhode Island stelt zich kandidaat: Lincoln Chafee. Hij is de vierde gegadigde bij de Democraten.

Chafee was tot 2007 senator voor de Republikeinen, ging daarna als onafhankelijke verder en sloot zich uiteindelijk aan bij de Democraten. Hij vindt zichzelf het beste alternatief voor Hillary Clinton en wil dat Amerika geen geld meer uitgeeft aan "dure oorlogen".

STER reclame