Zoeken op volle zee naar vlucht MH370. In de blauwe containers zijn mensen aan het werk
NOS Nieuws

Zoektocht naar vlucht MH370 wordt afgebouwd

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

  • Robert Portier

    Correspondent in Australië

Als er geen nieuwe aanwijzingen worden gevonden zal de zoektocht naar de verdwenen vlucht MH370 worden afgebouwd, heeft de instantie die de zoekactie coördineert bekendgemaakt. Het toestel van Malaysia Airlines verdween ruim een jaar geleden. Er is nog geen enkel spoor gevonden.

Aangenomen wordt dat het toestel ten westen van Australië in de oceaan is gestort. Verschillende schepen, waaronder twee van het Nederlandse bedrijf Fugro, speurden de afgelopen maanden de zeebodem af. Dat heeft niets opgeleverd.

Uitgebreid

De schepen hadden in april 60.000 vierkante kilometer doorzocht, een gebied zo groot als ruim anderhalf keer Nederland. Het zoekgebied werd vervolgens uitgebreid met nog eens 60.000 vierkante kilometer. De betrokken overheden hebben afgesproken om dat gebied niet nog eens te vergroten.

Het gaat mogelijk nog wel een jaar duren voor het nieuwe gebied is onderzocht.

De zoektocht verloopt momenteel moeizaam door de invallende winter. Slecht weer, met golven van zes meter hoog, maakt het onmogelijk om de onderwaterapparatuur te gebruiken die nodig is om de bodem af te speuren.

De MH370 verdween op 8 maart 2014. De lijnvlucht was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, maar boog af naar het zuiden en verdween vervolgens van de radar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl