FBI-agenten nemen spullen van de Concacaf mee in Miami.
NOS Voetbal

FBI onderzoekt ook toewijzing WK's 2018 en 2022

De FBI gaat ook de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 onderzoeken. Dat heeft een voorlichter van de federale politie in de VS bekendgemaakt.

In een gemeenschappelijke actie van de FBI en de Zwitserse justitie werden een week geleden veertien aanhoudingen verricht op verdenking van corruptie. Daaronder waren zeven officials van de wereldvoetbalbond die in Zürich bijeen waren voor het FIFA-congres.

Vandaag maakte Interpol bekend dat er, op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten, zes FIFA-officials op de 'rode lijst' zijn gezet, wat betekent dat er in een bepaald land een arrestatiebevel tegen een verdachte loopt..

Het onderzoek van de Zwitserse justitie richtte zich al op de WK's van 2018 in Rusland en 2022 in Qatar.

Loretta Lynch, hoofd van het Openbaar Ministerie en minister van Justitie in de VS, wilde bevestigen noch ontkennen of de FBI ook Sepp Blatter persoonlijk in het vizier heeft. De 79-jarige Zwitser trok zich dinsdag, vier dagen na zijn herverkiezing, na zeventien jaar terug als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Wel maakte Lynch vorige week op een persconferentie duidelijk dat er een verdenking bestaat van smeergeldbetalingen bij Blatters vorige herverkiezing in 2011.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl