NOS Nieuws

Politie verrast door vele tips serieverkrachter Brabant

  • Bureau Brabant
    De Opel Astra die op de plek van een verkrachting werd gezien
  • Opsporing Verzocht
    Plaatsen waar de Brabantse serieverkrachter toesloeg

De politie heeft tachtig tips binnengekregen over een reeks verkrachtingen en aanrandingen tussen 1989 en 2010 in Noord-Brabant. Gisteren besteedden onder meer de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht aan de zaak.

De politie is aangenaam verrast door het grote aantal reacties. "Er zitten enkele tips tussen die we interessant vinden en verder gaan onderzoeken", zegt een woordvoerder.

Alle verkrachtingen en aanrandingen waren in een klein gebied, in onder meer Valkenswaard, Waalre, Veldhoven en Oirschot. In drie van de twaalf gevallen is het DNA van de dader gevonden. De politie vermoedt dat in de negen andere zaken dezelfde dader actief was, gezien de werkwijze en de beschrijving van slachtoffers.

DNA-onderzoek

De politie overweegt om een DNA-verwantschapsonderzoek in de regio te houden, als de tips niets opleveren. "Dat is iets waar we serieus naar kijken, maar eerst moeten we alle andere middelen inzetten", zegt de woordvoerder.

Erfelijk materiaal van familieleden van de dader zou tot de dader kunnen leiden.

De politie heeft naar eigen zeggen een duidelijk beeld van de serieverkrachter. Hij is 50 tot 55 jaar oud en heeft een lokaal accent. Tijdens zijn daden had hij een onverzorgd uiterlijk en ruwe werkhanden en stonk hij naar alcohol en sigaretten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl