1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Facebook / mafsikot
NOS Nieuws

Meisjes Israël willen blote benen in de klas

Schoolmeisjes in Israël willen dat het voortaan is toegestaan om in korte broek in de klas te zitten. Nu mogen op veel scholen alleen jongens een korte broek aan, maar van meisjes wordt het niet geaccepteerd, schrijven Israëlische media. 

In Israël is het rond de 30 graden en daarom willen ook de meisjes liever een korte broek aan. De meeste scholen verbieden dat, omdat volgens hen meisjes in korte broek eerder slachtoffer worden van seksuele intimidatie of zelfs verkrachting. 

Veel meisjes vinden dat onzin en zijn de afgelopen dagen alsnog in korte broek naar school gegaan. In Israëlische kranten vertellen zij dat ze om die reden naar huis zijn gestuurd. 

Oproep voor minister

Op sociale media komen dat soort berichten van leerlingen uit verschillende steden in het land. De discussie is inmiddels ook leden van de Knesset - het Israëlische parlement - opgevallen. 

Minister Naftali Bennet van Onderwijs is gevraagd een einde te maken aan de discriminatie. Zijn ministerie heeft in een reactie alleen laten weten dat studenten en docenten in passende kleding naar school moeten en dat de scholen de kledingvoorschriften in samenwerking met ouders en studenten mogen vastleggen. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl