AFP
NOS Nieuws

Franse politie ontruimt vluchtelingenkampen

De Franse politie heeft in Parijs en Calais migrantenkampen ontruimd. Het gaat om één illegaal kamp in Parijs en twee kampen in Calais.

Het kamp in Parijs was gevestigd onder een brug in de wijk Montmartre. Het ontstond vorig jaar en groeide de afgelopen tijd snel, onder meer door het toenemende aantal Afrikaanse migranten dat via de Middellandse Zee naar Europa is gekomen.

In het kamp zaten inmiddels meer dan 350 migranten, vooral uit Sudan, Eritrea en Somalië. Vanwege de erbarmelijke hygiënische omstandigheden besloten de Franse autoriteiten tot ontruiming. De bewoners werden vanochtend naar andere opvangplekken in Parijs gebracht. Dat gebeurde zonder problemen.

Geregeld gevechten

In de havenstad Calais verliepen de ontruimingen ook rustig. In de twee kampen zaten zo'n 145 vluchtelingen. De meesten van hen gingen zelf weg toen de politie aankwam.

In Calais zitten in spontaan opgerichte kampen duizenden Afrikaanse migranten die illegaal willen oversteken naar Groot-Brittannië. De omstandigheden zijn er slecht en de bewoners gaan geregeld met elkaar op de vuist. Gisteren nog raakten bij een vechtpartij 24 mensen gewond.

Frankrijk ontruimt vluchtelingenkamp Parijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl