Schippers heeft keuze 'al een beetje' gemaakt

Atlete Dafne Schippers maakt woensdag bekend welke discipline ze gaat doen op de Olympische Spelen in Rio. Schippers behoort tot de wereldtop op de meerkamp en bij het sprinten. Beide disciplines combineren is voor haar geen optie.

De atlete deed afgelopen weekeinde mee aan de internationaal hoog aangeschreven meerkamp in Götzis, maar besloot zondag de wedstrijd niet af te maken wegens knieproblemen. Ze meldde zich voor de afsluitende 800 meter af.

Keuze al gemaakt

Schippers liet na Götzis al doorschemeren dat ze er zelf wel uit was. "Of ik de beslissing in mijn hoofd al heb gemaakt? Ja, ik denk het wel een beetje...", reageerde ze met een glimlach toen haar na afloop werd gevraagd naar de veelbesproken keuze tussen sprint en meerkamp.

"Zó jammer"

Schippers realiseert zich dat de sprintnummers veel meer aanzien genieten, en aandacht van het publiek krijgen, dan de meerkamp. "En dat is zó jammer. Ik denk dat heel veel mensen bij grote toernooien niet eens weten wie de meerkamp heeft gewonnen. En ik merkte dat tijdens mijn succes op de sprint tijdens de Europees kampioenschappen, het enorme verschil in aandacht."

Ze lijkt te kiezen voor de sprint. Ook al etaleerde Schippers afgelopen weekeinde op de meerkamp eens te meer haar uitzonderlijke klasse. "Ik lag in Götzis op koers voor het Nederlands record. Dan begin je toch weer te twijfelen..."

STER reclame