Bruce Jenner stelt Caitlyn voor in Vanity Fair
NOS Nieuws

Bruce Jenner heeft een nieuwe naam: Caitlyn

Dag Bruce en hallo Caitlyn. De Amerikaanse ex-tienkamper Bruce Jenner liet vandaag voor het eerst haar nieuwe lichaam zien. Voortaan gaat de transgender door het leven als Caitlyn Jenner.

Het tijdschrift Vanity Fair maakte vandaag de cover van het juli-nummer bekend, met daarop een foto van Caitlyn Jenner. In het nummer is ook een fotoserie te zien die gemaakt werd door sterrenfotografe Annie Leibowitz.

In het bijgaande interview vertelt Caitlyn Jenner waarom ze besloot zich tot vrouw te laten ombouwen. "Als ik op mijn sterfbed zou liggen en ik had dit allemaal geheim gehouden, zou ik denken: je hebt dus je hele leven verknald!", zegt ze over de beslissing om op 65-jarige leeftijd als transgender verder te gaan.

"Het leven van Bruce was een leugen, elke dag leefde hij met een geheim, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Caitlyn heeft geen geheimen. Als de cover en de foto's uitkomen ben ik eindelijk vrij", zegt ze in een promotiefilmpje voor het komende nummer van Vanity Fair.

Caitlyn Jenner opende ook een eigen Twitteraccount. "Ik ben zo gelukkig nadat ik zo lang heb gestreden om mezelf te kunnen zijn. Welkom in de wereld Caitlyn. Ik kan niet wachten tot jullie haar/mij beter leren kennen", schrijft @Caitlyn_Jenner in haar eerste tweet.

Jenner verbrak het record van de Amerikaanse president Obama door binnen vier uur meer dan een miljoen volgers te verzamelen. @Potus deed daar vijf uur over.

De oud-olympiër vertelde in april in een interview met Diane Sawyer voor het eerst over haar wens om vrouw te worden. Eind juli krijgt ze een eigen achtdelige reality-serie.

Bruce Jenner in 2008

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl