Marinus Dijkhuizen kiest voor een avontuur in Londen bij Brentford FC ANP Pro Shots
NOS Voetbal

Dijkhuizen vertrekt naar Brentford FC

Excelsior moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Marinus Dijkhuizen vertrekt definitief naar het Engelse Brentford FC, dat uitkomt op het tweede niveau (Championship). De afgelopen weken werd al duidelijk dat de Engelse club interesse had en de Rotterdammers hielden daarom al rekening met het vertrek.

Dijkhuizen was anderhalf jaar trainer van Excelsior. Hij promoveerde in 2014 met de club naar de eredivisie en zorgde dit seizoen voor rechtstreekse handhaving. Dijkhuizen verlengde in de winterstop zijn contract nog met twee jaar, maar in het contract werd ook een gelimiteerde transfersom opgenomen.

Dijkhuizen neemt Roy Hendriksen als assistent mee naar Engeland. Hendriksen liet vorige week zijn contract als assistent-trainer bij NEC ontbinden.

'Unieke kans'

"Dit is een unieke kans die ik niet kan laten lopen", zegt Dijkhuizen op de website van Excelsior. "Het is een echte volksclub. De visie van Brentford FC spreekt mij enorm aan en het is natuurlijk een droom om in Engeland en Londen te werken. De club is ambitieus en wil binnen twee jaar promoveren naar de Premier League."

De visie van Brentford is voor een belangrijk deel gericht op het gebruik van statistieken. Ze kwamen Dijkhuizen op het spoor vanwege zijn opvallend stijgende lijn qua prestaties. Dijkhuizen: "Maar het is niet zo dat ik vanwege mijn statistieken ben aangesteld. De club is in eerste instantie wel zo bij mij terechtgekomen, maar daarna volgde een intensieve sollicitatieprocedure. Ik ben vier keer in Engeland geweest, voor gesprekken en presentaties over mijn voetbalvisie. Zo hebben we elkaar goed leren kennen."

STER reclame