NOS Voetbal

Bosz: geweldig dat we dit halen

Bosz: geweldig dat we dit halen

Vitesse bekroonde een sterke tweede seizoenshelft zondag met een plek in de voorrondes van de Europa League. "Geweldig", aldus trainer Peter Bosz. "We werken het hele seizoen hard om iets te halen en dat is in dit geval Europees voetbal."

Vitesse eindigde het reguliere seizoen op de vijfde plaats en kwam het sterkst voor de dag in de play-offs. Bosz zag zijn team in de return van de finale zondag tegen sc Heerenveen nog met 2-1 achter staan bij rust, maar de Arnhemmers wonnen met 5-2.

Na rust speelde Vitesse, met Marko Vejinovic voor Joshua McEachran, veel beter. "Het ging niet om die wissel", aldus Bosz. "We moesten gewoon gaan voetballen en dat deden we."

Lodeweges: lieten Vitesse in leven

"We waren er dichtbij", zei zijn collega Dwight Lodeweges. "Bij rust stonden we 2-1 voor. We hadden controle, hadden kansen, maar lieten Vitesse leven."

De coach van sc Heerenveen was ondanks het missen van Europees voetbal tevreden. "We hebben het hartstikke goed gedaan. We zijn zevende geworden, hebben bij vlagen mooie wedstrijden gespeeld, het publiek vermaakt en tot de laatste helft meegedaan om Europees voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl