NOS Voetbal

'Promotie Roda is belangrijk voor heel Limburg'

Plum: Roda hoort op hoogste niveau

"Dit is heel belangrijk voor Limburg, voor Kerkrade en voor Roda", aldus Roda-trainer Rick Plum na de promotie met zijn club. "Voetbal in Limburg leeft en de provincie moet een club op hoogste niveau hebben. Wel jammer voor NAC. Die club hoort ook in de eredivisie te spelen. Zonde dat zo’n club er nu uit vliegt."

Beide clubs hebben een grote aanhang en een groot stadion, maar er was zondag maar plek voor één in de eredivisie van komend seizoen. Roda JC Kerkrade was in Breda de gelukkige en keerde na een 2-1 zege terug op het hoogste niveau. NAC degradeert na vijftien jaar in de eredivisie.

"Degraderen met de club waar je zo van houdt, is zwaar", aldus Robert Maaskant. De NAC-trainer bood na afloop zijn ontslag aan. "Ik ben in januari begonnen om ons direct veilig te spelen. Dat is niet gelukt. Via de nacompetitie is het ook niet gelukt. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid."

Maaskant: moet verantwoordelijkheid nemen
Marcellis: zwarte dag

Verdediger Dirk Marcellis leek NAC in de verlenging nog te redden met de dubieuze gelijkmaker, die wel of niet de lijn passeerde. Tom Van Hyfte schoot Roda alsnog naar de zege. "Verschikkelijk. Een zwarte bladzijde voor NAC", zei Marcellis.

Collega Ard van Peppen was uiteraard in een andere stemming. "Een epische wedstrijd", zei de verdediger van Roda.

Van Peppen: epische wedstrijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl